Open Training

Wireshark

Wegens succes geprolongeerd!

Klaar om de wereld van netwerkanalyse te veroveren? Wij nodigen je uit voor onze vernieuwde tweedaagse Wireshark-training in september! Verwacht van Wireshark trainer Sake Blok diepgaande protocol inzichten, hands-on actie en een flinke dosis traceplezier. We ontmoeten elkaar op 26 en 27 september bij NtwrkPeople in Zaltbommel.

 

Wireshark & TCP training
Deze training is bedoeld voor netwerkspecialisten die hun troubleshooting skills willen vergroten. Veel applicatie en netwerk problemen zijn lastig te onderzoeken zonder naar de daadwerkelijke communicatie tussen de betrokken systemen te kijken. Met behulp van een packet capture kan precies gekeken worden waar het mis gaat. Deze training richt zich op het beter gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Wireshark alsmede het goed begrijpen van de werking van het TCP protocol.

Wireshark
Om effectief gebruik te kunnen maken van Wireshark zul je Wireshark naar je hand moeten zetten en in moeten richten om de juiste informatie op het scherm te tonen. Onderwerpen die aan bod komen zijn het aanpassen van de GUI naar eigen wens, configuratie-profielen, IO graphs, TCP streamgraphs, timestamps, coloring, filtering, protocol preferences etc).

TCP
Veel applicaties gebruiken TCP als transport protocol. Het analyseren van TCP is echter complex en kan leiden tot verkeerde conclusies. In deze training wordt aandacht gegeven aan het goed begrijpen van TCP (three-way-handshake, sequence nummer analyse, TCP options, window scaling, SACK en DSACK, (Fast) Retransmissions, slowstart, Congestion windows, etc).

Packet Doctor
Tijdens de training is er gelegenheid om een PCAP file aan te leveren die ter plekke geanalyseerd en besproken wordt. Hiermee krijg je zelf inzicht in hoe je een dergelijke analyse aanpakt.

Inschrijven
De 2 daagse Wireshark training van afgelopen jaar zat snel vol. De verwachting is dan ook dat de inschrijvingen voor deze training ook snel zullen gaan. Grijp deze kans om je Wireshark skillset flink uit te breiden. We hebben graag veel interactiviteit tijdens de training, daarom houden we de groep klein en zijn de plaatsen beperkt. Schrijf je snel in!

De kosten voor deze 2 daagse training bedragen €995,- per persoon inclusief lunch. Je ontvangt hiervoor vooraf de factuur.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan verwachten we dat je je vooraf op tijd afmeldt zodat iemand op de wachtlijst je plek over kan nemen.

Door in te schrijven voor deze training gaan we er vanuit dat  je toestemming geeft om beeldmateriaal dat gemaakt wordt tijdens de sessie door NtwrkPeople gebruikt mag worden ter promotie van de kennissessie’s op bijvoorbeeld social media. Vind je dat niet prettig? Geef dat vooraf aan en we houden er rekening mee!